Virgil van Dijk sprakeloos na keiharde afstraffing

Nederland werd gisteren volledig in de pan gehakt door Frankrijk. In Parijs wonnen ze met maar liefst 4-0. Na de wedstrijd stond aanvoerder Virgil van Dijk verslagen de pers te woord.

“Als je na zeven minuten 2-0 achter staat wordt het een hels karwei. Het is gewoon slecht hoe we beginnen. Uiteindelijk loop je achter de feiten aan en spelen zij met de kwaliteit die zij hebben een vrij eenvoudige wedstrijd. We zullen het zeker moeten bekijken. Het is moeilijk om zo kort na een wedstrijd een analyse te geven. Maar zo snel achterstaan is natuurlijk gewoon balen.”

Eigenlijk lukte vrijdag niets voor Oranje. “Het is moeilijk om te zeggen. Ik denk dat we nog wel een paar 50/50s hadden in de eerste helft, kansjes. Maar ook weer niet echt overtuiging. Die 2-0 achterstand was een flinke tik om van te herstellen. We kwamen er gewoon niet aan. Duels werden niet gewonnen en we leden veel te makkelijk balverlies. Dat kan Frankrijk heel snel afstraffen”, aldus de aanvoerder.

Oranje heeft een zware week achter de boeg en begon open aan het duel met de Fransen. Het leek in geen enkel opzicht op de 5-3-2 formatie die Louis van Gaal maandenlang hanteerde. “Open? Als we de bal hebben, zijn we open. Dan mogen we niet de bal zomaar verliezen. De tweede goal was een spelhervatting, daar moeten we naar kijken. De rest is ook uit balverlies. Er kunnen meerdere factoren zijn waarom we slecht hebben gespeeld, dat moeten we bespreken. Dat klinkt heel cliché, maar dat is wel zo. Het moet veel en veel beter tegen Gibraltar. Dat deze avond teleurstellend is, is duidelijk”, besluit Van Dijk.

Het bericht Virgil van Dijk sprakeloos na keiharde afstraffing verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *