‘Nederland leek wel een jeugdelftal’

Oranje werd gisteren volledig van de mat gespeeld door Frankrijk. In Parijs werd er met 4-0 verloren. De kritiek op de ploeg van bondscoach Ronald Koeman is dan ook niet mals te noemen.

Nederland mocht in de slotseconde nog aanleggen voor een strafschop, maar Memphis Depay verloor het gevecht van Mike Maignan. “Dit is echt een dramatische avond. Dat kunnen we vaststellen. Die penalty vatte een beetje de avond samen”, stelt Van der Vaart na afloop. “De voorbereiding was al dramatisch met de afzeggingen en blessures, daarnaast not het virus. Je bent helemaal afgeschminkt”, voegt Van Hooijdonk daar aan toe.

“Het lijkt wel een soort jeugdvoetbal wat we spelen. Het is wel een wereldelftal, maar 4-0? En we hebben één of twee kansen gehad”, verzucht Van der Vaart. “En allemaal in de eerste helft, hè”, valt Van Hooijdonk bij. “In de tweede helft speel je gewoon helemaal niets klaar.” Het is aan Oranje de taak om de rug te rechten richting Gibraltar. Nederland speelt aanstaande maandag in eigen huis tegen de voetbaldwerg.

Het bericht ‘Nederland leek wel een jeugdelftal’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *